Ευλογημένη εποχή το καλοκαίρι. Eίναι η ώρα των διακοπών, κάνει ζέστη, κάνουμε μπανάκια στη θάλασσα και τρώμε καρπούζι, αυτήν τη γλυκιά, παγωμένη και κόκκινη ηδονή!

Για να το κάνουμε αυτό όμως πρέπει πρώτα να βρούμε το κατάλληλο καρπούζι. Σας προτείνουμε την μόνη ασφαλή μέθοδο, κατά 80% τουλάχιστον. Για να επιλέξετε λοιπόν, το κατάλληλο καρπούζι πρέπει να παρατηρήσετε το σημείο που το καρπούζι ακουμπάει στο χώμα και είναι ασπριδερό. Όταν εκείνο το σημείο έχει κίτρινες ανταύγειες, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο, γλυκό και έτοιμο για φάγωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιατί μας αρέσουν τα μεγάλα καρπούζιαΓιατί, κόντρα στη μόδα, προτιμάμε να αγοράζουμε μεγάλα καρπούζια

Το καρπούζι δεν περιέχει μόνο ζάχαρη και νερό, αλλά και άφθονες βιταμίνες, φυτικές ίνες, λυκοπένιο και κάλιο, άρα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό. Όσο πιο ελαφρύ είναι το καρπούζι, τόσο πιο γλυκιά και ώριμη θα είναι η σάρκα του. Αν και συντηρείται σε δροσερό μέρος για 2 με 3 εβδομάδες, μόλις το κόψουμε, θα πρέπει να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το καταναλώσουμε εντός 2-3 ημερών. Στην αγορά βρίσκουμε ακόμη και καρπούζια χωρίς κουκούτσια.

Σκέτο, με φέτα και ψωμί ή σε φρουτοσαλάτες; Οι τρόποι να απολαύσουμε το καρπούζι δεν σταματούν εδώ. Το μεταποιούμε σε δροσερή και πικάντικη σούπα, σε φίνο, παγωμένο σορμπέ, σε λαχταριστή καρπουζόπιτα και το κάνουμε ψητό για σαλάτες και μπρουσκέτες.

 

Δείτε εδώ 12 συνταγές με καρπούζι:

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT