ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚαρπουζόπιταΚαρπουζόπιτα
30' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη την ψίχα καρπουζιού μέχρι να γίνει πολτός. Τον σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ, πιέζοντας τον πολτό με ένα κουτάλι, και κρατάμε το υγρό που πέφτει από το σουρωτήρι, το οποίο μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη και το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  4. Εναλλακτικά, αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ ανοξείδωτο ή πλαστικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, ανακατεύοντάς το 2-3 φορές, μέχρι να παγώσει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών