
25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την καρπουζόπιτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε την ψίχα καρπουζιού σε ένα βαθύ μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι, φροντίζοντας να μείνουν μερικά κομματάκια και να μη διαλυθεί όλη και γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο, όλη την ποσότητα κορν φλάουρ (ή το αλεύρι), το μπέικιν πάουντερ, τα 60 γρ. μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι, ρίχνοντας και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα καρπουζιού και το απλώνουμε με σπάτουλα ή με ένα κουτάλι, μέχρι να έχει παντού πάχος 1,5 εκ.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα για 50-55 λεπτά. Την ξεφουρνίζουμε και, όσο είναι ζεστή, την αλείφουμε με πινέλο με τις 2 κουτ. σούπας μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε καρεδάκια (ρόμβους) και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.