20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη διαφορετική χωριάτικη με καρπούζι αντί για ντομάτα, σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό λεμονιού με το μέλι και το μπούκοβο για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Παράλληλα, σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το αγγούρι με τη φέτα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Αλατίζουμε το κρεμμύδι, το «στύβουμε» λίγο μέσα τις παλάμες μας, για να μαλακώσει και να «γλυκάνει», και το βάζουμε στη σαλατιέρα.
  5. Προσθέτουμε το καρπούζι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μείγμα από μέλι και λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσει το καρπούζι, και σερβίρουμε την «χωριάτικη» με καρπούζι αμέσως.

Μυστικά

Αυτήν τη σαλάτα πρέπει, αφού τη φτιάξουμε, να την καταναλώσουμε αμέσως, ώστε να μην πανιάσει το καρπούζι και χάσει τη δροσιά του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών