10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: για 1/2 καρπούζιΔιαδικασία
- Για το ψητό καρπούζι στο γκριλ με λίγο ωμό ελαιόλαδο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, στην υψηλότερη θερμοκρασία.
- Απλώνουμε τις φέτες καρπουζιού στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν οι άκρες τους.
- Ραντίζουμε το ψητό καρπούζι με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προτάσεις σερβιρίσματος
- Με φέτα ή άλλα τυριά της αρεσκείας μας, με φιστίκια Αιγίνης και ψωμί πολύσπορο.
- Σε μπρουσκέτα: Ψήνουμε μία λεπτοκομμένη φέτα χαρουπένιου ψωμιού, την αλείφουμε με ελάχιστη μαρμελάδα πορτοκάλι, απλώνουμε μία φέτα κατσικίσιο τυρί, σπάμε λίγο τραγανό προσούτο ή μπέικον πάνω στο τυρί, βάζουμε ένα κομμάτι από το ψητό καρπούζι, μερικές σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Σε σαλάτα: Κόβουμε κομμάτια από το ψητό καρπούζι (περίπου 3 φλιτζάνια) και ανακατεύουμε σε σαλατιέρα με 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, 250 γρ. πρασινάδες, λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου, 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι, 3-4 κουτ. σούπας λαδολέμονο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.