ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔροσερή καρπουζάδαΔροσερή καρπουζάδα
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 1/2 καρπούζι

Διαδικασία

  1. Για το ψητό καρπούζι στο γκριλ με λίγο ωμό ελαιόλαδο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, στην υψηλότερη θερμοκρασία.
  2. Απλώνουμε τις φέτες καρπουζιού στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν οι άκρες τους.
  3. Ραντίζουμε το ψητό καρπούζι με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Προτάσεις σερβιρίσματος

  1. Με φέτα ή άλλα τυριά της αρεσκείας μας, με φιστίκια Αιγίνης και ψωμί πολύσπορο.
  2. Σε μπρουσκέτα: Ψήνουμε μία λεπτοκομμένη φέτα χαρουπένιου ψωμιού, την αλείφουμε με ελάχιστη μαρμελάδα πορτοκάλι, απλώνουμε μία φέτα κατσικίσιο τυρί, σπάμε λίγο τραγανό προσούτο ή μπέικον πάνω στο τυρί, βάζουμε ένα κομμάτι από το ψητό καρπούζι, μερικές σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  3. Σε σαλάτα: Κόβουμε κομμάτια από το ψητό καρπούζι (περίπου 3 φλιτζάνια) και ανακατεύουμε σε σαλατιέρα με 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, 250 γρ. πρασινάδες, λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου, 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι, 3-4 κουτ. σούπας λαδολέμονο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών