20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες
Για τη σαλάτα
3 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
2-3 τρυφερές καρδιές μαρουλιού, σε μέτρια κομμάτια
4 φλιτζ. τσαγιού μικροί κύβοι ψίχα από ώριμο καρπούζι (από περίπου 2 φέτες καρπούζι)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 4 κλωνάρια μέντα (εναλλακτικά βάζουμε δυόσμο, αλλά η μέντα ταιριάζει πιο πολύ), ψιλοκομμένα
120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε μικρούς κύβους, ή 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους (ή, ιδανικά, και τα δύο μαζί!)
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Για την ντοματοσαλάτα λεμονάτη με καρπούζι και μέντα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε την ντοματοσαλάτα λεμονάτη με καρπούζι και μέντα.