ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓρανίτα negroniΓρανίτα negroni
20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Για το σιρόπι

  1. Για να φτιάξουμε γρανίτα φράουλα με τόνκα, ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φύλλα του τσαγιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να εκχυλιστούν για 10 - 12 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε και βάζουμε ξανά το υγρό στο μπρίκι μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει λίγο το σιρόπι.
  3. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τις γρανίτες

  1. Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα. Μπορούμε βέβαια να την αφήσουμε και πολύ περισσότερο, μέχρι την ημέρα που θα τη σερβίρουμε.
  3. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, την αφήνουμε για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος.
  4. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού. Το προσφέρουμε αμέσως, διακοσμώντας προαιρετικά με φρέσκες φράουλες.

Μυστικά

*Μπαχαρικό με αρωματικούς τόνους βανίλιας, αμυγδάλου, κανέλας και γαριφάλου. Πωλείται σε σπόρους ή σε σκόνη σε μπαχαράδικα (π.χ. Μπαχάρ) ή σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής. Προτιμάμε να αγοράζουμε σπόρους και να τους αλέθουμε μόνοι μας, γιατί η σκόνη χάνει πιο γρήγορα το άρωμά της. Ένα - δύο σπόροι ανά γλυκό επαρκούν. Είναι μια οικονομική εναλλακτική της φυσικής βανίλιας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών