30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 60-70Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πασχαλινά παραδοσιακά κουλουράκια, αρχικά βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι μας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια πλεξούδες ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε καλά με κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C (αντιστάσεις πάνω- κάτω) ή στους 170-180°C (στον αέρα) για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε, τα πασχαλινά παραδοσιακά κουλουράκια, να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχεία που κλείνουν καλά, για να μείνουν τραγανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.