Στην Αστυπάλαια τα ζυμώνουν με ζαφορά, μέλι και χλωρό.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε στο µίξερ με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σαφράν και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μέλι, το γάλα, το τυρί και ζυμώνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και εύπλαστη ζύμη.
  2. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να «ξεκουραστεί».
  3. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C.
  4. Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
  5. Τα αλείφουµε µε τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών