ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα, κουλουράκια, μαστίχαΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Βάρος: περίπου 1.500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τα Πασχαλινά κουλουράκια από την Αστυπάλαια ανακατεύουμε στο µίξερ με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σαφράν και την κανέλα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε το μέλι, το γάλα, το τυρί και ζυμώνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και εύπλαστη ζύμη.
  4. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να «ξεκουραστεί».
  5. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C.
  6. Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  7. Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
  8. Αλείφουµε Πασχαλινά κουλουράκια από την Αστυπάλαια µε τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Μυστικά

Στην Αστυπάλαια τα ζυμώνουν με ζαφορά, μέλι και χλωρό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών