ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού, κουλουράκιαΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Βάρος: Για 1.500 γρ

Διαδικασία

  1. Για τα Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, με το φτερό, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το μέλι, τα αυγά, τον χυμό, το ξύσμα και τη μαστίχα, συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες).
  6. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου στον κάδο του μίξερ, ζυμώνοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, λεία και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει.
  7. Πλάθουμε το μείγμα σε κουλουράκια, σε ό,τι σχήμα θέλουμε, (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση 2 - 3 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν.
  8. Αλείφουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών