H ζύμη είναι αρκετά σκληρή, αλλά εύπλαστη, χωρίς να κολλάει, κι έτσι μπορούμε να τη δουλέψουμε πολύ εύκολα.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1.500 γρ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, με το φτερό, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το μέλι, τα αυγά, τον χυμό, το ξύσμα και τη μαστίχα, συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες). Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου στον κάδο του μίξερ, ζυμώνοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, λεία και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Πλάθουμε το μείγμα σε κουλουράκια, σε ό,τι σχήμα θέλουμε, (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση 2 - 3 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν.Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών