20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Βάρος: Για 1.500 γρΔιαδικασία
- Για τα πασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, με το φτερό, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μέλι, τα αυγά, τον χυμό, το ξύσμα και τη μαστίχα, συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες).
- Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου στον κάδο του μίξερ, ζυμώνοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, λεία και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κουλουράκια, σε ό,τι σχήμα θέλουμε, (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση 2 - 3 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν.
- Αλείφουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.