20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 25-30Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο, το ειδικό εξάρτημα για ζύμες.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170° C.
- Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αυγό με το γάλα και το λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλούρια.
- Ψήνουµε τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου 15 - 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.