ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνεΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε
10' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τρουφάκια ενέργειας, χωρίς ζάχαρη, αρχικά αλέθουμε τα καρύδια στον πολυκόφτη σε ψιλά κομμάτια και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Μουλιάζουμε όλα μαζί τα ξερά φρούτα σε βραστό νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
  4. Έπειτα τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια μαλακή πάστα.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από την πάστα, βάρους 15 γρ. έκαστο, και τα κυλάμε μέσα στο τριμμένο καρύδι.
  6. Τοποθετούμε, τα τρουφάκια ενέργειας, σε πιατέλα.

Μυστικά

Διατηρούνται για 4-5 μέρες εκτός ψυγείου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών