Ένα πρόγευμα γεμάτο άνοιξη με ευωδιαστές αυγοφέτες από τσουρέκι με χίλιες δυο ιδέες για το σερβίρισμα, αφράτη ομελέτα με τραγανά σπαράγγια, ένα φραουλένιο ζουμερό γλυκό-αστραπή, μυρωδάτο καφέ, χυμό ή τσάι του βουνού, απολαμβάνουμε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανοιξιάτικο πρωινό.

Το πρόγευμα συμπληρώνουμε με ό,τι επιθυμούμε από τα εξής: κόκκινα αυγά, σμυρναίικα κουλουράκια, καφέ της αρεσκείας μας, χυμό καρότου ή πορτοκαλιού, μαύρο τσάι, φρέσκες φράουλες, φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, πράσινα σαλατικά για την ομελέτα (ρόκα και βαλεριάνα είναι τα πιο ταιριαστά), φρέσκο τσουρέκι, σταφιδόψωμο, λεπτοκομμένες φέτες από γραβιέρα της αρεσκείας μας, κυβάκια από καπνιστό χοιρινό, μέλι και μαρμελάδες της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς ελαφρά καβουρδισμένους (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα).

Η φωτογράφιση έγινε στην οικία Λη Φέρμορ, στην Καρδαμύλη και οι σεφ εμπνεύστηκαν από προϊόντα και συνταγές της περιοχής.

Δείτε εδώ 3 συνταγές για ένα τέλειο ανοιξιάτικο πρωινό:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών