5' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 17'

Υλικά

Κομμάτια: 4-6

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1 εκ.
  2. Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το μαχλέπι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκέτο, και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το βούτυρο. Το αφήνουμε να λιώσει.
  4. Βουτάμε μία μία τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα γάλακτος που ετοιμάσαμε και τις βάζουμε ανά δύο στο καυτό βούτυρο.
  5. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να κάνουν χρυσαφένια κρούστα.
  6. Στραγγίζουμε τις αυγοφέτες σε χαρτί κουζίνας.

Μυστικά

Με τι τις σερβίρουμε
  • Με πασπαλιστή καστανή ζάχαρη, που θα λιώσει ωραία στις καυτές φέτες.
  • Με θυμαρίσιο μέλι και κανέλα ή με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
  • Με φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες.
  • Με φέτες μπανάνας ανακατεμένες με λίγο τζίντζερ σε σκόνη και σταφίδες. Βάζουμε το μείγμα πάνω στις καυτές αυγοφέτες και περιχύνουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Με «φλούδες» από γλυκιά γραβιέρα και λίγο θυμαρίσιο μέλι, πασπαλίζοντας στο τέλος με μαυροκούκι.
  • Με φέτες από καπνιστό χοιρινό μπούτι και τριμμένη ξινομυζήθρα ή ανθότυρο ή ένα τυρί αλοιφωτό, όπως πρέντζα ή κατίκι ή γαλοτύρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών