10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια που απέμειναν, και σπάμε κάθε σπαράγγι στη μέση.
- Σοτάρουμε πρώτα τα κοτσάνια για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε 100 ml ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια με τις κορυφές, ρίχνοντας στο τηγάνι άλλα 50 ml ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
- Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και τηγανίζουμε χωρίς ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να ξεκολλά εύκολα όταν την ανασηκώσουμε.
- Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί, να ροδίσει απαλά και να φουσκώσει ωραία (αν το τηγάνι μας έχει λαβή που δεν είναι μεταλλική, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, για προστασία).
- Σερβίρουμε την ομελέτα αμέσως, πριν προλάβει να ξεφουσκώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.