
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών.
- Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο στέλεχος με το peeler (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις τρυφερές κορυφές.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 - 3 εκ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι νερό (2 εκ. από τον πάτο του), ρίχνουμε λίγο αλάτι και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σπαράγγια, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Στραγγίζουμε το νερό που έμεινε συγκρατώντας τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και επαναφέρουμε το τηγάνι με τα σπαράγγια στη φωτιά.
- Προσθέτουμε το λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το σύγλινο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα κρεμμύδια, να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και να ροδίσει λίγο το σύγλινο.
- Ρίχνουμε το μάραθο και το δυόσμο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά.
- Επειτα από 4 - 5 λεπτά, όταν δηλαδή ροδίσει και ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και έχει σταθεροποιηθεί στα τοιχώματα, είτε τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω, είτε την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3 - 4 λεπτά.
- Προσοχή, αν η λαβή του τηγανιού δεν είναι κατάλληλη για το φούρνο, την τυλίγουμε 2 - 3 φορές σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με φρέσκο τυρί και ψωμί της αρεσκείας μας.
Συνοδεύουμε με: Ενας δύσκολος οινικά συνδυασμός, που θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία με ένα Sauvignon blanc ή ένα Μοσχοφίλερο.