10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: για 1 κιλό περίπου

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε σε μέτρια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη λεβάντα.
  2. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το γλυκό να δέσει πολύ ελαφρά.
  3. Αφαιρούμε το μυρωδικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών