10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Βάρος: για 1 κιλό περίπουΔιαδικασία
- Ανακατεύουμε σε μέτρια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη λεβάντα.
- Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το γλυκό να δέσει πολύ ελαφρά.
- Αφαιρούμε το μυρωδικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.