30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 2 βάζα των 250 ml

Διαδικασία

  1. Για το γλυκό του κουταλιού βερίκοκο, διαλέγουμε σφιχτά, υποώριμα βερίκοκα μετρίου μεγέθους.
  2. Tα πλένουμε καλά και με μια πρόκα σπρώχνουμε τα κουκούτσια τους από το κάτω μέρος του καρπού προς τον ομφαλό, ώστε να βγουν.
  3. Bράζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό και το ξύλο της βανίλιας.
  4. Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε και τα βερίκοκα. Tα αφήνουμε να βράσουν σε ζωηρή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  5. Tα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα 24ωρο. Έτσι διευκολύνουμε τυχόν υγρά που έχουν μείνει στο κενό του κουκουτσιού να απλωθούν και να μη μείνουν εκεί εγκλωβισμένα και σας χαλάσουν το γλυκό.
  6. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  7. Tότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψημένα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού.
  8. Mόλις πάρει 2 – 3 βράσεις, την αποσύρουμε, αφαιρούμε τη βανίλια και βάζουμε το γλυκό του κουταλιού βερίκοκο σε αποστειρωμένα βάζα.
  9. Σφίγγουμε καλά το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών