10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
- Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Ροζέ αρωματικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.