ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιαςΕξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας
10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
  8. Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
  9. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Ροζέ αρωματικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών