ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδαςΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
  2. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και λιγοστό αλάτι, γιατί η σόγια που θα βάλουμε αργότερα είναι αρκετά αλμυρή.
  3. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  5. Ξαναβάζουμε στο σκεύος το κοτόπουλο με τα ζουμιά του.
  6. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη σάλτσα σόγιας, 180 ml νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε το εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών