20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
- Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και λιγοστό αλάτι, γιατί η σόγια που θα βάλουμε αργότερα είναι αρκετά αλμυρή.
- Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Ξαναβάζουμε στο σκεύος το κοτόπουλο με τα ζουμιά του.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη σάλτσα σόγιας, 180 ml νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε το εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.