ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο σε πλούσια σάλτσα με καρδάμωμοΚοτόπουλο ινδικό, σε πλούσια σάλτσα με καρδάμωμο H escabeche είναι μια ισπανική μέθοδος για να μαρινάρουμε ψάρια ή πουλερικά μέσα σε ζεστό ξίδι σέρι (παλαιωμένο ξίδι ισπανικής καταγωγής, ήπια γλυκό, ιδιαίτερα γευστικό και αρωματικό). Προμηθευόμαστε ένα καλό ξίδι σέρι, με το οποίο εδώ δεν μαρινάρουμε μεν το κοτόπουλο, αλλά το μαγειρεύουμε σε αυτό, ώστε να γίνει ιδιαίτερα νόστιμο. Θα το βρούμε σε παντοπωλεία, deli και καλές κάβες.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο escabeche, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα φαρδύ τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές (σε δόσεις, αν δεν είναι μεγάλο το σκεύος).
  2. Τo βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, το ξίδι και το νερό και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι, τη δάφνη, το πορτοκάλι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο και, αν τα υγρά δεν το σκεπάζουν, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για 30- 35 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο escabeche με ψητές γλυκοπατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών