ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikkaΚοτόπουλο tikka
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ινδικό κοτόπουλο σε πλούσια σάλτσα με καρδάμωμο, ξεκινάμε και πολτοποιούμε σε ένα γουδί ή σε πολυκόφτη το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπερίτσα τσίλι και τον κόλιανδρο ή μαϊντανό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα κομμάτια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ήπια για 15-20 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να καραμελώσουν.
  5. Προσθέτουμε την πάστα τζίντζερ-κόλιανδρου που ετοιμάσαμε, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προσθέτουμε τα σποράκια καρδάμωμου και το garam masala και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  7. Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, 200 ml νερό και τα καψάκια από το καρδάμωμο που αφήσαμε κατά μέρος. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  8. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι απλώς να ζεσταθούν στη σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα αφράτο ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών