ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασοκιμαδόπιτα από την Ξάνθη με φύλλο σαν σφολιάταΠρασοκιμαδόπιτα από την Ξάνθη με φύλλο σαν σφολιάτα «Πάπρικα με κιμά» είναι το αρχικό όνομα αυτής της συνταγής που προέρχεται από το βιβλίο της κ. Ιωάννας Πιτόσκα «Βαλκανική κουζίνα». Πρόκειται για πιπεριές Φλωρίνης μαγειρεμένες με ολίγον κιμά, εξ ου και «πάπρικα με κιμά» και όχι «κιμάς με πάπρικα». Αν κόψουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το φαγητό τρώγεται χωρίς κάποιο συνοδευτικό. Αν τις ψιλοκόψουμε, το σερβίρουμε ως σάλτσα για μακαρόνια ή πουρέ.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πιπεριές Φλωρίνης με μοσχαρίσιο κιμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών