40' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ το μανούρι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να προκύψει ένα μαλακό, κρεμώδες, λείο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και τις σταφίδες στραγγισμένες και στο τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει.
  4. Προθερμαίνουμε καλά το γκριλ του φούρνου. Λαδώνουμε τις πιπεριές, τις βάζουμε στη σχάρα ή στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε σε ψηλή σκάλα, για 2-3 λεπτά από τη μία μεριά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Δεν θέλουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν πολύ, αλλά να παραμείνουν κάπως τραγανές.
  5. Τις ξεφουρνίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνουμε αμέσως πολύ καλά με διάφανη πλαστική μεμβράνη. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά – οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν μέσα στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα.
  6. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
  7. Γεμίζουμε τις πιπεριές (για ευκολία χρησιμοποιούμε, αν έχουμε, κορνέ).
  8. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα ή σε πιάτα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Ένα «πράσινο» Sauvignon Βlanc και μια Μαλαγουζιά. Οι πιπεριές αγαπούν και τα Cabernet Sauvignon. Μη διστάσετε, λοιπόν, να ανοίξετε ένα ροζέ από τη συγκεκριμένη ποικιλία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών