Διαλέγουμε όποια μυρωδικά μaς αρέσουν για τη γέμιση και, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιαστές ντομάτες, τρίβουμε 1 φρέσκια, ώριμη. Σερβίρουμε τις πιπεριές και πάνω σε ψητές φέτες ντομάτας, ραντισμένες με βαλσαμικό ξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστά ελληνικά και σιναΐτικα από τα χέρια Βεδουίνων και μοναχών του ΣινάΓεμιστά ελληνικά και σιναΐτικα από τα χέρια Βεδουίνων και μοναχών του Σινά
25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές γεμιστές με καρύδια και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Καθαρίζουμε τις 4 πιπεριές από τους σπόρους και το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, το κρεμμύδι, το μυρωδικό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  2. Παράλληλα, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια από τις υπόλοιπες πιπεριές. Τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε όρθιες για 30 λεπτά, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς.
  3. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις γεμίζουμε με το μείγμα πιπεριάς-καρυδιών.
  4. Συνοδεύουμε με τις φέτες κολοκυθιού και λεμονιού, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το μυρωδικό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών