Διαλέγουμε όποια μυρωδικά μάς αρέσουν για την γέμιση και, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιαστές ντομάτες, τρίβουμε 1 φρέσκια, ώριμη. Σερβίρουμε τις πιπεριές και πάνω σε ψητές φέτες ντομάτας, ραντισμένες με βαλσαμικό ξίδι.

25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Καθαρίζουμε τις 4 πιπεριές από τους σπόρους και το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, το κρεμμύδι, το μυρωδικό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  2. Παράλληλα, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια από τις υπόλοιπες πιπεριές. Τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε όρθιες για 30 λεπτά, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς.
  3. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις γεμίζουμε με το μείγμα πιπεριάς-καρυδιών.
  4. Συνοδεύουμε με τις φέτες κολοκυθιού και λεμονιού, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το μυρωδικό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Ξηροί καρποί

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών