20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε, στο φιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα.