30'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με χοιρινό και ρύζι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C.
- Aπλώνουμε τις πιπεριές σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε από τις πιπεριές το κοτσάνι και βγάζουμε τα σπόρια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, το γλυκό πιπέρι, το μπούκοβο και αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε 200 ml νερό και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές, τις απλώνουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.