30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και αρωματικά, αρχικά αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουµε την ψίχα από τις µελιτζάνες και την ψιλοκόβουµε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  5. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο.
  6. Περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  7. Συνοδεύουμε με γιαούρτι και ντοματοσαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Syrah.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών