20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις πιπεριές κάθετα στη μέση και αφαιρούμε τυχόν σπόρια.
  2. Αφήνουμε το κοτσάνι για ομορφιά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουτ. σούπας) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  7. Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφρατεύουμε το κουσκούς με 2 πιρούνια και προσθέτουμε τον άνηθο, το βασιλικό, τη φέτα, τις ελιές, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  9. Ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τις πιπεριές.
  10. Τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές και να λιώσει λίγο η φέτα.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές με Κους κους

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών