20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Κόβουμε τις πιπεριές κάθετα στη μέση και αφαιρούμε τυχόν σπόρια.
- Αφήνουμε το κοτσάνι για ομορφιά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουτ. σούπας) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφρατεύουμε το κουσκούς με 2 πιρούνια και προσθέτουμε τον άνηθο, το βασιλικό, τη φέτα, τις ελιές, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές και να λιώσει λίγο η φέτα.
- Σερβίρουμε αμέσως.