5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με κουσκούς και σταφίδες αρχικά ρίχνουμε, σε άφθονο νερό που κοχλάζει, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το κουσκούς.
- Βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στις οδηγίες.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα με κουσκούς και σταφίδες.
Μυστικά
*Σπιτικό «ρας ελ χανούτ»: Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο, 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους και 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.