![Κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/05/koyskoys-me-gayro-marinato-kai-piperia-apo-vazo-gastronomos-420x560.jpg?v=1683704309)
10'
προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κους κους με μανιτάρια γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι) σε δυνατή φωτιά, ώστε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις το κους κους είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.