ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδεςΚουσκούς με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδες
10' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κους κους με μανιτάρια γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και τη βάζουμε στη φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι) σε δυνατή φωτιά, ώστε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Μόλις το κους κους είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT