15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κουσκούς με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδες, ξεκινάμε ρίχνοντας το κουσκούς σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση και τον αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το κουσκούς.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κουσκούς να μαλακώσει και να απορροφήσουν οι κόκκοι του όλο το υγρό, για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «αφρατεύουμε» το κουσκούς, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι (τα δόντια του πιρουνιού βοηθούν τους κόκκους να ξεκολλήσουν εύκολα μεταξύ τους).
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιλέ αμυγδάλου, τα φυστίκια Αιγίνης, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και το δυόσμο.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.