ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με καπνιστό σολομό, αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιούΚουσκούς με καπνιστό σολομό, αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιού
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κουσκούς με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδες, ξεκινάμε ρίχνοντας το κουσκούς σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση και τον αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το κουσκούς.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κουσκούς να μαλακώσει και να απορροφήσουν οι κόκκοι του όλο το υγρό, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «αφρατεύουμε» το κουσκούς, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι (τα δόντια του πιρουνιού βοηθούν τους κόκκους να ξεκολλήσουν εύκολα μεταξύ τους).
  5. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιλέ αμυγδάλου, τα φυστίκια Αιγίνης, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και το δυόσμο.
  6. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT