30'
προετοιμασία
5'
αναμονή
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το κουσκούς
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
Κουσκούς
- Βάζουμε στο βραστήρα νερό να βράσει, όσο ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Συνήθως χρειάζεται τόσο νερό όσο και ο όγκος του κουσκούς, δηλαδή, αν το κουσκούς είναι 2 φλιτζάνια, βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζάνια νερό.
- Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα.
- Το αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό.
- Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το κουσκούς με δυο πιρούνια, για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του και να αφρατέψει.
- Αφήνουμε το κουσκούς να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες.
Σάλτσα γιαουρτιού
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα δύο είδη γιαουρτιού, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για να γίνουν λείος πολτός.
- Αν θέλουμε, περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι-σήτα για να αποκτήσει εντελώς βελούδινη, φίνα υφή.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε το κουσκούς στα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο από 5 φέτες σολομό.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να παίρνει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Χωρίς πολλή συζήτηση ανοίξτε ένα Chardonnay από τον ελληνικό αμπελώνα και απολαύστε το.