30' προετοιμασία
5' αναμονή
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κουσκούς

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

Κουσκούς

  1. Βάζουμε στο βραστήρα νερό να βράσει, όσο ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Συνήθως χρειάζεται τόσο νερό όσο και ο όγκος του κουσκούς, δηλαδή, αν το κουσκούς είναι 2 φλιτζάνια, βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζάνια νερό.
  3. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα.
  4. Το αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό.
  5. Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το κουσκούς με δυο πιρούνια, για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του και να αφρατέψει.
  6. Αφήνουμε το κουσκούς να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα δύο είδη γιαουρτιού, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για να γίνουν λείος πολτός.
  2. Αν θέλουμε, περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι-σήτα για να αποκτήσει εντελώς βελούδινη, φίνα υφή.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε το κουσκούς στα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο από 5 φέτες σολομό.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να παίρνει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με: Χωρίς πολλή συζήτηση ανοίξτε ένα Chardonnay από τον ελληνικό αμπελώνα και απολαύστε το.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Σολομός

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών