ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρηςΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη «καπνιστή» πατατοσαλάτα με σολομό, ξεκινάμε κόβοντας τον σολομό σε 4 κομμάτια και τον βάζουμε σε μια νάιλον σακούλα για τρόφιμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι, τη ζάχαρη και την πάπρικα και κάνουμε ένα ελαφρύ «μασάζ» στο σολομό, για να καλυφθεί ομοιόμορφα από τη μαρινάδα. Αφαιρούμε όσο γίνεται τον αέρα από τη σακούλα, την κλείνουμε ερμητικά και τη βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί ο σολομός για περίπου 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
  3. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω.
  4. Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα έχει μείνει στη σακούλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 - 3 εκ. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και βράζουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν.
  8. Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο μείγμα με τις πατάτες. Ρίχνουμε και τα 3 κομμάτια του σολομού (χωρίς το δέρμα του), κομμένο σε μπουκιές. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  9. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό σε νιφάδες.
  10. Σερβίρουμε αμέσως ή κρατάμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών