ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιούΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουσκούς με μανιτάρια και καπνιστό σκουμπρί, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κουσκούς και προσθέτουμε το ζεστό νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς, να απορροφήσει το νερό και να είναι έτοιμο.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 40 ml από το λάδι και, όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να βγάλουν εντελώς τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Στο μπολ με το κουσκούς προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το σκουμπρί, το μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο) καθώς και το μείγμα από το τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοκουσκούς με μανιτάρια και καπνιστό σκουμπρί συνοδεύοντας με παξιμάδια κρίθινα, ελαφρώς βρεγμένα, πασπαλισμένα με ρίγανη και ραντισμένα με λάδι.

Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι θα αντιμετωπίσει την ισχυρή γεύση του καπνιστού ψαριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών