ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜεζεκλίδικες πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με χοιρινό και ρύζιΠιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με χοιρινό και ρύζι
10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γεμιστές πιπεριές με cream cheese και σύγκλινο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές κι έπειτα κόβουμε ένα «καπάκι», δηλαδή μια λεπτή φέτα κατά μήκος τους. Ξαπλώνουμε τις πιπεριές σε ταψί τη μια δίπλα στην άλλη.
  3. Κόβουμε το σύγκλινο σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφρατεύουμε το cream cheese ανακατεύοντάς το με σύρμα μέσα σε ένα μπολ.
  5. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο και το σοταρισμένο σύγκλινο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Όσο περισσέψει το κρατάμε για το σερβίρισμα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε τις γεμιστές πιπεριές για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  9. Πασπαλίζουμε με to ξύσμα λεμονιού και λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές με επιπλέον cream cheese και σύγκλινο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών