ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔυνατό λικέρ βύσσινοΔυνατό λικέρ βύσσινο
10' προετοιμασία
6 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 6 ημέρες και 10'

Υλικά

Βάρος: 1.500 ml περίπου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ σύκου, πρώτα ρίχνουμε στο μπλέντερ τα σύκα και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε καλά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως στον πολτό.
  2. Προσθέτουμε τη βότκα και το τζίντζερ και χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι ο πολτός να διαλυθεί τελείως.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς και τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 ημέρες, ανακινώντας την κάθε μέρα από μία φορά.
  4. 'Οταν περάσουν οι 6 ημέρες, σουρώνουμε το περιεχόμενο της γυάλας από ένα τουλπάνι, στύβοντάς το καλά, ώστε να βγει συμπυκνωμένο το ποτό.
  5. Αδειάζουμε το λικέρ σύκου σε 1 - 2 γυάλινα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 - 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών