ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔυνατό λικέρ βύσσινοΔυνατό λικέρ βύσσινο
10' προετοιμασία
6 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 6 ημέρες και 10'

Υλικά

Βάρος: 1.500 ml περίπου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ σύκου, πρώτα ρίχνουμε στο μπλέντερ τα σύκα και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε καλά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως στον πολτό.
  2. Προσθέτουμε τη βότκα και το τζίντζερ και χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι ο πολτός να διαλυθεί τελείως.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς και τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 ημέρες, ανακινώντας την κάθε μέρα από μία φορά.
  4. 'Οταν περάσουν οι 6 ημέρες, σουρώνουμε το περιεχόμενο της γυάλας από ένα τουλπάνι, στύβοντάς το καλά, ώστε να βγει συμπυκνωμένο το ποτό.
  5. Αδειάζουμε το λικέρ σύκου σε 1 - 2 γυάλινα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 - 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Βότκα

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών