«Αυτή την εποχή βρήκα ωραία και ζουμερά σύκα. Ανάλογα με την εποχή, κάνω αυτές τις πιτούλες με φράουλες, με μούρα, με σταφύλια κ.ά.», μας είπε η Σοφία Σπανουδάκη.
15'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πιτούλες με κατσικίσιο τυρί, προσούτο και φρούτο εποχής αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε τις πιτούλες με το τυρί, τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε πάνω σε κάθε πιτάκι τα σύκα. Από πάνω μοιράζουμε τη ρόκα και στο τέλος βάζουμε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιτάκι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.