«Αυτή την εποχή βρήκα ωραία και ζουμερά σύκα. Ανάλογα με την εποχή, κάνω αυτές τις πιτούλες με φράουλες, με μούρα, με σταφύλια κ.ά.», μας είπε η Σοφία Σπανουδάκη.

15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πιτούλες με κατσικίσιο τυρί, προσούτο και φρούτο εποχής αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Αλείφουμε τις πιτούλες με το τυρί, τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  3. Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε πάνω σε κάθε πιτάκι τα σύκα. Από πάνω μοιράζουμε τη ρόκα και στο τέλος βάζουμε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιτάκι.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών