ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκο με τζίντζερΛικέρ σύκο με τζίντζερ
5' προετοιμασία
1 μήνας και 20 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 20 ημέρες και 5'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 3 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λικέρ βύσσινο, αρχικά πλένουμε τα βύσσινα.
  2. Στη συνέχεια, τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  3. Τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος με καπάκι που κλείνει πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
  5. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για 40-50 ημέρες.
  6. Μία φορά την εβδομάδα ανοίγουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  7. Όταν είναι έτοιμο το λικέρ βύσσινο, το σουρώνουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά (1-2 γαρύφαλλα, 1 ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο κ.ά) Αντικαθιστούμε, αν θέλουμε, το κονιάκ με τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών