
5'
προετοιμασία
1 μήνας και 20 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 20 ημέρες και 5'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 3 κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ βύσσινο, αρχικά πλένουμε τα βύσσινα.
- Στη συνέχεια, τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος με καπάκι που κλείνει πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
- Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για 40-50 ημέρες.
- Μία φορά την εβδομάδα ανοίγουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν είναι έτοιμο το λικέρ βύσσινο, το σουρώνουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά (1-2 γαρύφαλλα, 1 ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο κ.ά) Αντικαθιστούμε, αν θέλουμε, το κονιάκ με τσίπουρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.