35'
προετοιμασία
6 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ημέρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: περίπου 750 mlΔιαδικασία
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα σύκα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να μην «κριτσανίζει».
- Μεταφέρουμε σε μεγάλο δοχείο, προσθέτουμε τη βότκα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βάζο που κλείνει καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ημέρες – κάθε 2 ημέρες ανακινούμε το βάζο καλά.
- Τοποθετούμε ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα κουζίνας πάνω από ευρύχωρο δοχείο και σουρώνουμε, στύβοντας πολύ απαλά το τουλπάνι για να μην πέσει πολύς πολτός και μας θολώσει το λικέρ.
- Το λικέρ είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε μπουκάλια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.