ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ βερίκοκο
35' προετοιμασία
6 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 6 ημέρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 750 ml

Διαδικασία

  1. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα σύκα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να μην «κριτσανίζει».
  2. Μεταφέρουμε σε μεγάλο δοχείο, προσθέτουμε τη βότκα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βάζο που κλείνει καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ημέρες – κάθε 2 ημέρες ανακινούμε το βάζο καλά.
  4. Τοποθετούμε ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα κουζίνας πάνω από ευρύχωρο δοχείο και σουρώνουμε, στύβοντας πολύ απαλά το τουλπάνι για να μην πέσει πολύς πολτός και μας θολώσει το λικέρ.
  5. Το λικέρ είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε μπουκάλια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών