ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λικέρ βερίκοκο
35' προετοιμασία
144 ώρες αναμονή
Σύνολο: 144 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 750 ml

Διαδικασία

  1. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα σύκα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να μην «κριτσανίζει».
  2. Μεταφέρουμε σε μεγάλο δοχείο, προσθέτουμε τη βότκα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βάζο που κλείνει καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ημέρες – κάθε 2 ημέρες ανακινούμε το βάζο καλά.
  4. Τοποθετούμε ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα κουζίνας πάνω από ευρύχωρο δοχείο και σουρώνουμε, στύβοντας πολύ απαλά το τουλπάνι για να μην πέσει πολύς πολτός και μας θολώσει το λικέρ.
  5. Το λικέρ είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε μπουκάλια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών