Σπάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε άλλα παρασκευάσματα. Στο εσωτερικό του κουκουτσιού είναι ο καρπός, σαν μικρό αμύγδαλο. Eίναι πικρά αυτά τα «μυγδαλάκια», αλλά πολύ μυρωδάτα.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Σπάμε τα κουκούτσια και παίρνουμε τα μικρά αμύγδαλα από μέσα.
  2. Kλείνουμε όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και το κουνάμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Το αφήνουμε σε ένα σημείο που λούζεται από τον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
  4. Έπειτα από ενάμιση - δύο μήνες το φιλτράρουμε και το φυλάμε σε μπουκάλι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών