Γεύση πικραμύγδαλου έχει αυτό το λικεράκι, μοιάζει με το αμαρέτο. Σπάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε άλλα παρασκευάσματα. Στο εσωτερικό του κουκουτσιού είναι ο καρπός, σαν μικρό αμύγδαλο. Eίναι πικρά αυτά τα «μυγδαλάκια», αλλά πολύ μυρωδάτα.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Σπάμε τα κουκούτσια και παίρνουμε τα μικρά αμύγδαλα από μέσα.
  2. Kλείνουμε όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και το κουνάμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Το αφήνουμε σε ένα σημείο που λούζεται από τον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
  4. Έπειτα από ενάμιση - δύο μήνες το φιλτράρουμε και το φυλάμε σε μπουκάλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών