25'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 1Για τη σπιτική σάλτσα με φρέσκια ντομάτα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε Rustic Bloody Mary, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι με την πάπρικα, σε ένα σέικερ με πάγο και ανακατεύουμε για τουλάχιστον 45 δευτερόλεπτα, ώστε να παγώσει καλά το μείγμα μας.
- Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε το αλάτι με την καπνιστή πάπρικα.
- Επιλέγουμε το ποτήρι της αρεσκείας μας και αλείφουμε τη μισή πλευρά του στομίου του με ένα παγάκι.
- Περνάμε το στόμιο από το μείγμα αλατιού και πάπρικας ώστε να κολλήσει.
- Σουρώνουμε το Βloody Mary στο ποτήρι και στολίζουμε με ένα κλωναράκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και ένα μικρό λεπτό καψαλισμένο μπρουσκετίνι με 2-3 σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο.
Σπιτική σάλτσα με φρέσκια τομάτα
- Καψαλίζουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαυρίσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
- Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και τις βάζουμε αμέσως σε μπολ που κλείνουμε αμέσως καλά, ώστε να ιδρώσουν και να βγαίνει εύκολα η φλούδα τους.
- Τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα σπόρια.
- Τις βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με τις πιπεριές κέρατο καυτερές, τη φέτα, το πιπέρι και το κύμινο.
- Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.
- Τις προσθέτουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το μέλι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Η σάλτσα για το Βloody Mary είναι έτοιμη.
- Αδειάζουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.