ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσια «παϊδάκια», μαριναρισμένα σε ξινόγαλαΑρνίσια «παϊδάκια», μαριναρισμένα σε ξινόγαλα
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις πίτες

Για τα μπριζολάκια

Για τη σάλτσα πετιμεζιού

Διαδικασία

Πίτες

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια μπριζολάκια με σάλτσα πετιμεζιού και προζυμένιες πίτες στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  2. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  3. Ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά, ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε ξανά για 30 λεπτά.
  4. Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
  5. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασί- ας με λίγο αλεύρι και λίγο ψιλό σιμιγδάλι και ανοίγουμε εκεί ένα ένα τα κομμάτια ζύμης, με τις παλάμες μας ή με τον πλάστη, σε δίσκους διαμέτρου περίπου 22 εκ.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και ψήνουμε κάθε πιτούλα για ελάχιστα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει κατά τόπους και να «στεγνώσει» καλά.
  7. Τις αφήνουμε κατά μέρος.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  2. Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, την αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
  3. Αφήνουμε στην άκρη.

Μπριζολάκια

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια καλά.
  2. Βάζουμε να ζεσταθεί ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  3. Μόλις κάψει, βάζουμε στο τηγάνι 2-3 μπριζολάκια (ή όσα χωράνε σε μονή στρώση) και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά (ή λιγότερο) από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  5. Σκορπίζουμε πάνω τους τα κρεμμυδάκια, τα σύκα και τα ραπανάκια, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Συνοδεύουμε με τις πιτούλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών