30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τις πίτες
Για τα μπριζολάκια
Για τη σάλτσα πετιμεζιού
Διαδικασία
Πίτες
- Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια μπριζολάκια με σάλτσα πετιμεζιού και προζυμένιες πίτες στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά, ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε ξανά για 30 λεπτά.
- Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασί- ας με λίγο αλεύρι και λίγο ψιλό σιμιγδάλι και ανοίγουμε εκεί ένα ένα τα κομμάτια ζύμης, με τις παλάμες μας ή με τον πλάστη, σε δίσκους διαμέτρου περίπου 22 εκ.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και ψήνουμε κάθε πιτούλα για ελάχιστα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει κατά τόπους και να «στεγνώσει» καλά.
- Τις αφήνουμε κατά μέρος.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, την αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Μπριζολάκια
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια καλά.
- Βάζουμε να ζεσταθεί ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει, βάζουμε στο τηγάνι 2-3 μπριζολάκια (ή όσα χωράνε σε μονή στρώση) και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά (ή λιγότερο) από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε πάνω τους τα κρεμμυδάκια, τα σύκα και τα ραπανάκια, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Συνοδεύουμε με τις πιτούλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.