Με τη μαρινάδα στα παϊδάκια το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ξινόγαλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το σουμάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και 100 ml από το ελαιόλαδο και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Αδειάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τα σκόρδα, τη μισή ποσότητα από το θυμάρι και τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα - μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, μέχρι να μαριναριστεί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε 2 λαμαρίνες του φούρνου ή 2 ρηχά και μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
  5. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε στα ταψιά σε μία στρώση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε και στο γκριλ, για περίπου 4 - 5 λεπτά, από κάθε πλευρά.
  6. Βγάζουμε τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο, ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι και την υπόλοιπη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  7. Ξεφουρνίζουμε, σερβίρουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών