Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο αρνίσια παϊδάκια; Ουδείς, ειδικά αν η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου.

1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  3. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  4. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών