Η συνταγή αυτή έχει 193 θερμίδες/μερίδα, υπολογίζοντας μία κρέπα ανά μερίδα. Περιέχει φυτικές ίνες και Κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, είναι «φιλική» προς υπερτασικούς.
Η συνταγή βγάζει 4 κρέπες. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά.
3'
προετοιμασία
15' παρασκευή
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα, ξεκινάμε χτυπώντας το αλεύρι, το αυγό και το γάλα μέχρι να προκύψει ένας ομοιογενής χυλός.
Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή το αλείφουμε με πινέλο) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από τον χυλό και κινούμε γρήγορα το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί το μείγμα.
«Ψήνουμε» για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέπας. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να χρυσίσει. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε ώστε να φτιάξουμε συνολικά 4 κρέπες.
Στρώνουμε μια λεπτή στρώση αλείμματος σοκολάτας πάνω στη μισή κρέπα, απλώνουμε από πάνω φέτες μπανάνας και διπλώνουμε την κρέπα. Επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες. Σερβίρουμε με τα φρουτάκια.
Μυστικά
Oι κρέπες μπορεί να γίνουν με έτοιμο μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 1.