20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να κάνουμε το μίγμα για τις κρέπες μας χτυπάμε στο μίξερ (ή με έναν αυγοδάρτη) όλα τα υλικά εκτός από το σπορέλαιο μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Αν είναι πολύ πηχτός, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
  2. Τον σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  4. Ρίχνουμε με μια κουτάλα τόση ποσότητα από τον χυλό όση χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού, περιστρέφοντάς το να πάει παντού η κρέπα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να είναι μεσαίας έντασης, και όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη.
  6. Μεταφέρουμε την κρέπα σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Γεμίζουμε τις κρέπες με μαρμελάδα, μέλι, καρύδια, ταχίνι, σοκολάτα ή τις αφήνουμε σκέτες.

Μυστικά

Οι τέλειες κρέπες είναι λεπτές και χρυσαφένιες, οπότε αποφεύγουμε τα πολύ μικρά τηγάνια και δεν τις αφήνουμε να καψαλιστούν από τη μία πλευρά προτού τις αναποδογυρίσουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών