10' προετοιμασία
15' παρασκευή
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για τις κρέπες

Για την κρέμα γιαουρτιού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κρέπες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα βουτύρου σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι περίπου 3 κουταλιές της σούπας από τον χυλό και περιστρέφουμε το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο και να δημιουργήσει μια λεπτή κρέπα.
  3. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει από τη μία μεριά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 15 δευτερόλεπτα και από την άλλη μεριά. Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι αρχίζουν να κολλάνε οι κρέπες, βάζουμε ξανά λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Κρέμα γιαουρτιού

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Εάν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε μία λεπτή στρώση κρέμας γιαουρτιού πάνω σε κάθε κρέπα και τη ρολάρουμε ή τη διπλώνουμε σε τρίγωνο. Γαρνίρουμε με μπόλικη μαρμελάδα κεράσι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Κεράσι

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών