ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπράουνι με φουντούκιαΜπράουνι με φουντούκια Το Τρομερό Παιδί στα Ιλίσια είναι ένας φούρνος που θα θέλαμε να είχαμε στη γειτονιά μας. Τα ψωμιά και τα αρτοποιήματά τους, από τις παριζιάνικες μπαγκέτες στο πολύσπορο κι από εκεί στο μπριος φόρμας και τα σφολιατοειδή είναι θαυμάσια, αλλά και τα γλυκά τους, όπως αυτά τα μπράουνις, έχουν φανατικούς.

20' προετοιμασία
17' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 35 x 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπράουνις λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή τα ανακατεύουμε σε μεγάλο ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μας εξίσου μεγάλης κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, για να ενσωματωθεί.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  8. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα (πάτο καιτοιχώματα).
  9. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Ψήνουμε για 17-20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια στερεή, λαμπερή και λεπτή κρούστα στην επιφάνεια, αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει σχετικά ημίρρευστο.
  11. Αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών