
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαστάσεων 20x20 εκ.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).
- Φροντίζουμε ώστε να μην πέφτουν υδρατμοί και νερό στη σοκολάτα, γιατί την καταστρέφουν.
- Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο μείγμα των αυγών (η σοκολάτα θα πρέπει να έχει λιώσει λίγο, να μην είναι καυτή).
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τη βανιλίνη ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
- Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα φουντούκια.